Event

Vi arrangeret firmaevents!

Radioorientering er en ny utfordring for de som vil utfordre kolleger og venner til en spennende sport hvor alle stiller med samme erfaring.

Vi lager løyper tilpasset alle mosjons og ferdighetsnivå. Let etter radiopostene i villmarka eller i en park. bevegelseshemmede kan delta i postjakt med radiomottaker på samme nivå som funksjonsfriske når vi legger ut poster som ikke skal finnes men beregnes hvor de ligger ved å krysspeile.

For de som trenger en tøffere utfordring legger vi løyper i marka hvor man må forvente å bli sliten og våt. Det er mange muligheter med radioorientering.

Ta kontakt med oss om du ønsker ett tilbud på firmaevent.

Introduksjon til radioorientering

Presisjons radio-o

Presisjons radio-o på Bjølsen

Sporten ligner orientering med kart og kompass, i tillegg til en radiopeilemottaker. På hver post er det en radiosender, men den er ikke markert på kartet. Jo nærmere man kommer jo sterkere blir lydsignalet fra radiomottakere. I tillegg  peiler man retningen slik at man vet kursen mot posten.

Hvordan kåre en mester i radioorientering?

Postene setter vi ut i marka eller i et parkområde.  Vanskelighetsgrader tilpasses etter hva dere ønsker. Vi kan lage enkle eller utfordrende løyper, og alle får en time på å finne postene.

Før start er det introduksjon og praktiske øvelser. Alle får med orienteringskart med instruksjon som hjelpemiddel og telefonnummer til support.

Førstemann som har funnet alle postene og kommer i mål er vinneren. Det er mulig å gå flere sammen eller som en individuell konkurranse.

Jeg kan ikke noe om kart og kompass?

Figur 1 Mottakere og sendereI en kort enkel løype er det ikke nødvendig med kart og kompass. Er løypa i skogen er det nyttig med et orienteringskart, erfaring fra turorientering eller o-løp er tilstrekkelig.

En helaften med radioorientering?

Alle stiller like uerfarne i radioorientering. Hodet brukes like mye som beina i å finne postene og dette blir garantert noe å fortelle kolleger og venner om i etterkant.

Ta kontakt med oss for informasjon og booking.

Hva det koster? Det er opp til dere, men vi håper dere kan støtte arrangementet med 100 til 200kr pr deltager. Et passende antall deltagere er 10 til 25.

Vil du vite mer?

Hvem kan jeg kontakte?    Epost:  jon.sletvold@vikenfiber.no  Mobil:   91179562