En litt annerledes orienteringssport

Radioorientering

Radioorientering (RPO) er en idrett hvor målet er å finne poster som er små radiosendere ved hjelp av kart, kompass og en radiopeilemottaker.

Det er lett å lære og lett og like. Med litt erfaring fra vanlig orientering trenger du kun en innføring i hvordan du peiler deg frem til postene. Det går også fint å starte hvis du har prøvd deg på turorientering

Bli med på radioorientering !

Utfordringen i radioorientering er å finne poster som ikke er avmerket på kartet, du må peile deg frem til hver enkelt post med en liten radiomottaker. Du kombinerer orientering, veivalg og strategi på hvilken rekkefølge du skal finne postene.

Kartet bruker man til å finne veivalget og markere inn retning til postene når man peiler med mottakeren. Styrken på signalet sier noe om avstand og med krysspeiling hvor posten er peilet fra to ulike posisjoner får man en god indikasjon på hvor den er plassert

Det er fem poster, de sender et minutt hver og dette gjentas hvert femte minutt. Etter start må rekkefølgen bestemmes så raskt som mulig, deretter gjelder det å peile og finne postene. Beste løper er den som kommer i mål på kortest mulig tid og har funnet alle fem poster.