Innbydelse til publikumsløp – Nordisk mesterskap i radioorientering

Nordisk Mesterskap i radioorientering 2019, 16-18 august

Velkommen til å se, lære eller prøve radioorientering når det arrangeres Nordisk Mesterskap i radioorientering fra 16 til 18 august på Kongsberg.

Radioorientering er et orienteringsløp hvor postene ikke er tegnet inn på kartet. Med en radiopeilemottaker kan vi bestemme retning og avstand, og så er målet å finne postene på kortest mulig tid.

Les mer om sporten på disse nettsidene.

Fredag 16 august, sprint fra Kongsgårdsmoen med start kl 18.00

De beste løperne bruker 15 til 20 minutter på å finne 10 poster. Dette er et teknisk krevende løp for utøveren når hver post kun sender signal i 12 sekunder pr minutt. Blir det en bom går minuttene fort!

Lørdag 17 august, klassisk distanse fra skistadion på Heistadmoen. Start kl 9.00

Vil du prøve radioorientering helt uformelt er dette en fin anledning å komme. Denne dagen er hovedløpet på VHF (vi kaller dette 2m løp). Nybegynnerløypa er en kort løype med tre poster og små peileradioer (vi kaller dette 80m). De små peileradioene gir meget gode indikasjoner på retning til posten og avstand i form av styrken på radiosignalet. Hvis du har testet nybegynnerløypa på lørdag kan du prøve deg på den klassiske løypa med fem poster på søndag på 80m. Den klassiske distansen bruker samme radio som nybegynnerløpet.

Ungdommen på radioorientering

Søndag 18 august avsluttes mesterskapet med et løp fra Kongsberg skisenter. Start kl 9.00

Hvis du har testet nybegynnerløypa på lørdag kan du prøve deg på den klassiske løypa med fem poster på søndag på 80m.

Den klassiske distansen bruker samme radio som nybegynnerløpet. De små peileradioene gir meget gode indikasjoner på retning til posten og avstand i form av styrken på radiosignalet. Terrenget er bratt og det gjelder å beregne hvor postene er og rekkefølgen slik at optimalt veivalg tar hensyn til høydemeter i dette terrenget.

Delta som publikumsløper

O-løpere fra Kongsberg kan prøve seg på radioorientering helt gratis utenfor konkurransen. Det er fint om du sender en epost på forhånd, men dukker du opp og vil prøve så skal vi få det til. Du blir ikke registrert i de offisielle resultatene men vi registrerer tiden din om du ønsker.

Har du testet nybegynnerløypa og vil du prøve deg i den åpne konkurransen er du selvfølgelig velkommen til å gjøre dette. Løpsavgiften for et løp er 300kr. Da må du melde deg på senest lørdag 17.8 slik at vi får registrert EMIT brikke og starttid.

Kontaktinformasjon

Presse og generelt:                                  
Knut Heimdal, LA6XI     Tel: +47 452 49 107
Jon Sletvold, LA9NGA   Tel: +47 911 79 562

Sprint fredag:
Øivind Solli, LA1KP       Tel: +47 906 04 339

Lørdag, nybegynnerløp og normaldistanse:  
Ole Garpestad, LA2RR   Tel: +47 908 20 972

Søndag, normaldistanse:                           
Svein Olsen, LA6KCA     Tel: +47 971 94 165