Oslocup statutter
LA-ARDF cup regler

ORF-Tidskorrigering
Sist endret: 13.03.06

Nordisk mesterskap i RPO 2005 ble avholdt i Partille, som ligger 25km fra Gøteborg i retning mot Stockholm. Årets beste lag var Sverige og for første gang var det en kvinnen som ble nordisk mester på 2m, nemlig Jitka Zakova. Björn Evertsson gjorde også en kjempeinnsats som junior og plasserte seg som nummer 2 i 2m konkurransen.

Heldigvis berget vi nordmenn også heder med Øivind som beste OT på 80m og Svein Olsen og Arne Christensen som beste OT og veteran på 2m.

Selve arrangementet ble hold med base i den lokale idrettsforeningen SAIK sitt klubbhus. Her ble det servert mat, og huset hadde både dusj og badstue og egnet seg veldig bra til dette arrangementet. Litt synd at ikke noe aktive lokale o-løpere fant veien til RPO arrangementet.

Resultater:  80m (pdf), 2m (pdf)

Detaljer fra passeringstider

Nordic2005

Björn og Jitka

Laila og Rolf med Journalist fra den lokale avisen

Göteborgs Sändareamatörer - GSA och Göteborgs Rävjägare var arrangører av mesterskapet. De hadde gjort en fin jobb med løpene i krevende terreng, spesielt når det skulle bøtte ned med regn i samme øyeblikk som når 80m løpet startet.

Myrene var også en utfordring med så høy og tett vegetasjon at det ikke var mulig å se bunnen og hvor man plasserte foten, og løp gjennom myra var umulig.

Evig optimist, Knut Heidmdal

Starten på 80m løpet gikk fra Partille Vandrerhjem med mål omtrent 1km inne i skogen.

Hogstområder var angitt som vanskelig løpbare, selv om myrområdene nok var et hakk værre å løpe i.

De fleste løp i rekkefølgen 1-4-3-5-2-M eller 4-1-3-5-2-M, mens Jon og Øivind valgte korteste veivalg 2-5-3-1-4-M, uten at det hjalp noe for Jon da.

Jitka Sverige/Tsjekkia

Alan, Danmark

Björn i midten, førstepulje

Som "vanlig" var det Bengt Evertsson som løp raskest på 80m løypa, fulgt av Håkan Melin og Alan Asmussen. Arne kunne ha gjort et bra løp, men glemte en post i farta, og det holder ikke til klasseseier.

Arne, Danmark

2m på søndag

Neste dag var regnet nesten helt borte, og før starten gikk var det sol og veldig fin løpstemperatur på ca 18 grader.

Det var fortsatt vått i gresset så de fleste valgte å løpe med plast på kartet.

Løpsområdet var nå på den andre siden av veien mot vest fra vandrerhjemmet i et område med mange stier og start på et forholdsvis høyt punkt.

Våre svenske RPO venner

Kart med veivalg for Jon

Fra start på 2m løypa var det en lett stigning til et plattå hvor de fleste postene untatt nr 1, var sterke. Mange fikk feil peiling på nr 1 fordi den var plassert ytterst på en odde og helt ned i vannkanten.

Når den i tillegg var gjemt bak en bjørk ble det en ekstra bomtur for Jon på den andre siden avbukta, og seieren glapp.

Konklusjonen er at postene ikke bør plasseres slik at tilfeldigheter avgjør om man finner de eller ikke, som i dette tilfellet at man ikke ser den på 3m avstand og at det ikke er mulig å løpe rundt å peile fordi det er dypt vann der.

Bortsett fra dette var det en fin løype, og både Svein og Arne fikk fortjente 1. plasser i sine klasser.

Klubbhuset til SAIK bød på dusj og badstue etter løpet, et tilbud vi ikke er bortskjemte med.