ardf.gif (15208 bytes)

 

Resultater

Solemskogen 27 oktober

 
       
Løpsoversikt
Oslocup statutter
LA-ARDF cup regler

ORF-Tidskorrigering
Sist endret: 29.11.07
 
Trippelløpet på Solemskogen
Her er det litt av hvert å lese. Først litt om løpet, noen bilder og til slutt oversikt over strekktider og sluttider.

For første gang ble det arrangere trippelløp i radioorientering. Løpet bestod av 2m, 80m og klassisk orientering   For at løperene skulle bli ferdige til kveldens avslutningsfest var løypene korte og med obligatorisk førstepost. Løypa var inndelt i områder for 2m og 80m slik at de ikke passerte noen poster de skulle finne senere. Tiden ble tatt med EKT, noe som gjør det enklere å ta tider på passering og sjekke postene.

IMG_9022.jpg (305294 bytes)Selve løpsdagen på lørdagen var selvfølgelig ganske fuktig, noe som var litt skuffende siden været hadde vært klart og skyfritt hele uka. Fuktig sønnavind er heldigvis ikke så kald, så de som løp holdt varmen, og for å få litt ly for yr og regn ble det laget et lite gapahuk.

Sykdomsfrafall gjorde løpet litt mindre spennende enn det kunne ha blitt. 12 løpere stilte til start, men kun 4 løpere valgte å løpe hele løypa.

Selve løpet gikk stor sett greit med ca 30 minutters løpstider for de beste på RPO etappene og ca 20 minutter på klassisk orientering.

Det var spennende kunne følge løpet under veis når løperene skulle inn for å skifte utstyr. Den siste 2m posten var plassert like i nærheten av målområdet slik at det var ekstra morsomt å se hvordan de ulie løperene løp seg inn til posten. Steinar var fotograf og laget en lengre filminnslag.

Les mer nedover siden.......wpe1D.jpg (3036 bytes)

Kart med alle postene inntegnet.

Det er ganske tett hvis man skulle finne alle på en gang.

Kart over Solemskogen i Lillomarka-Oslo
Post 21-25: 2m RPO
post 21 obligatorisk førstepost
Post 81-85: 80m RPO
post 81 obligatorisk førstepost

Post 1-6: Klassisk orientering

O-kartet til klassisk orientering var ferdig trykket på laser. Dette er både vannfast og grei nok kvalitet for treningsløpene.

Kart over Solemskogen i Lillomarka-Oslo, valg ulike kart under kart trippel
Velg løype /Choose track
rpoman.jpg (53440 bytes)

2m

ro2m

80m

rpoman.jpg (53440 bytes)

Klassisk

 

Les mer nedover siden.......wpe1D.jpg (3036 bytes)

IMG_9023.jpg (209403 bytes)IMG_9028.jpg (199603 bytes)IMG_9030.jpg (193427 bytes)

IMG_9031.jpg (203492 bytes)IMG_9033.jpg (195682 bytes)IMG_9034.jpg (199131 bytes)

Klassis o-løp Trippelløpet på Solemskogen, erfaringer
Løypa var forholdsvis kort og stor sett greit. Post 4 viste seg å være litt uklar i kart og terreng da den var to høydepunkter i området ca 20m fra hverander. Dette får bli en lærdom til neste løp, og det er en fordel om vi alierer oss med andre o-løp og låner deres poster til selve o-løpet.

Litt å lære er det for Knut i vanlig orientering. Husk postene skal tas i rekkefølge nest gang!

 

Med EKT er det greit å få postplasseringer og strekktider. I lista under er det flyttet litt slik at det er enkelt å se løypene som er valgt siden noen har ferre løyper enn andre.

Tilbakemeldingene fra løpet var gode. Det er en del arbeid å sette ut løypa, men området blir forholdsvis begrenset. Det er noen erfaringer som man må følge opp til neste gang, for løpet var morsomt både for løpere og tilskuere:

Start og mål må tydelig merkes og bør skille litt fra hverandre.
Det settes opp målpost og vekslingspost. Dette gjør det enklere å sjekke resultater og skiller veksling og målgang.
En fast start post er effektivt for å lede løperene på rett spor. For å gjøre farten større bør det angis en startkorridor i riktig retning mot denne posten på andre etappe siden starttiden her vil variere ettersom løperene kommer i mål.

Resultater neste side wpe1D.jpg (3036 bytes)