Varme dager i Finland på Nordisk Mesterskap

Knut, Hege, Christinan, Øivind og Jon deltok på årets Nordiske Mesterskap i RPO helgen 25-27 juli 2014.

Stedet var  Eerikkilä Urheiluopisto omtrent 10mil fra Helsinki som bød på flotte omgivelser fra o-kart i nærområdet til bademuligheter i vannet. Fra Russland var det flere løpere som kom og brukte dette som test for de kommende mesterskapet hjemme, noen hadde kjørt fra Moskva som er en tur på 1500km en vei.

nordic2014

Jentene på premieplass

Første dag var sprint i et heller lite løpbart terreng, men de fleste kom seg rundt i sommervarmen. Løpstidene viser at det ikke var sprintdistanse, men det får vi ta lærdom av til neste Nordiske Mesterskap. Resultatene er her, med svenskene på topp og
Dag to med 80m ble en større suksess for Norge enn sprint. Løypa var forholdsvis lettløpt da terrenget i Finland er flatt, men med noen områder med lav løpbarhet og varmt vær (32C) var en utforing. Tredjeplass i Nordisk til Jon og klasseseier til Christian, se resultater her.

Dag tre med 2m RPO ble litt lettere i forhold til temperatur med vind og start tidlig på dagen. Terrenget bød på flere utfordringer med mindre løpbare strekk. En bra løype og mindre avstand til de beste russerne denne gangen, se resultater her.

 

Løypen med banevalg fra GPS ligger ute på de finske sidene.

Les mere om løpene under:


Sprintløype

Sprintløype

Etter start var det viktig å finne riktig retning, dvs snu 180 grader rett etter start. Det ble for vanskelig for undertegnede og etter 30 minutters løp fristet det med litt blåbær i stedet for å ta de siste fem postene. Øivind debuterte i sprint og fant alle postene – bra innstats også av Knut.

I luftlinja var løypa 2.7km lang. Terrenget var ikke løpbart og meste tid på 27 minutter tilsier en hastighet på ca 10min/km, mens forventet lengde og tid skal ligge på 15min i sprint.

80m Nordisk 2014

80m Nordisk 2014

Dag to med 80m løype gikk mye bedre for alle norske deltagere.

Starten gikk langs en skogsvei rett sør, og det var viktig å velge en korrekt retnig ut fra start straks man var ute av korridoren og ikke bli lurt av post 1 som var sterk og lå midt på kartet. Det beste var å løpe mot mål med en gang fordi de siste postene måtte være lokalisert på motsatt side av mål, og da ville det holde med en passering over kartet. Det var mange veier på de ulike strekkene, og de raskeste løperne klarte å bruke sti og vei i størstedeler av løypa.

Tredejplass til Jon, noen sekunder før Christian og vi klarte sølvet i lag, men svenskene Håkan og Bengt ble for sterke for oss denne gangen.


2m løpet Nordisk 2014

2m løpet Nordisk 2014

Siste dag med 2m var en bra løype, ikke for vanskelig å peile i det åpne terrenget og selv om det var mange veie å følge ble det nok slit å krysse nordover mot post 5 gjennom krattskog, myr og hogstfelt.

Tre svensker på topp før Jon og Christian, med flott gjennomføring av Hege med alle fem postene.